Babymassage

Babymassage

Wat?

Een baby is negen maanden gevoed en gewiegd in de veilige omgeving van de baarmoeder. Dan wordt hij geboren en krijgt hij te maken met veel nieuwe indrukken. Een massage geeft dan de geborgenheid en veiligheid, wat de overgang van de veilige buik naar de buitenwereld makkelijker maakt. Dit komt niet alleen de groei ten goede, maar ook de lichamelijke en emotionele ontwikkeling worden positief beïnvloed. Daarnaast zien we ook dat baby’s die veel huilen, slaapmoeilijkheden hebben, last hebben van krampjes of immuniteitsproblemen, …. baat hebben bij een massage. Tenslotte is baby massage een ontspannen en leuke manier om een warme band te creëren tussen baby en ouder. Iedere baby zal genieten van deze vorm van aandacht.

Wie?

De cursus babymassage is bedoeld voor alle baby’s tussen de 6 weken en 9 maanden, vergezeld door mama, papa of grootouder.

Onderwerpen?

Volgende onderwerpen komen aan bod :

  • Achtergrond babymassage
  • Wat zijn de voordelen van babymassage?
  • Voor wie? Bij welke babyprobleempjes kan het gebruikt worden?
  • Welke olie kan ik gebruiken?  
  • Praktisch aanleren van de massagetechnieken
  • Basisbevestigend dragen
  • Tummy tub
  • Inbakeren

Praktisch?

De cursus wordt maandelijks gegeven in een kleine groep (max. 4 baby’s). De cursus duurt ongeveer één uur en bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte.

Neem een grote handdoek, kaphanddoek en tetradoek mee. Het favoriete speeltje, knuffeltje of  tutje mag ook zeker mee. Verzorgingskussens, matjes en de babyolie zijn ter beschikking gesteld.

Niet in groep?

Wil je graag babymassagetechnieken leren kennen maar zijn groepssessies niet echt je ding? Dan kan je ook steeds een persoonlijke afspraak maken met Nathalie voor een individuele thuissessie.

Groepssessie in de praktijk€ 35
Thuissessie individueel€ 55

MoveoMama

MoveoMama is een samenwerking vertrokken vanuit Moveo Sano. We gebruiken dan ook voornamelijk hun locaties in Kalmthout, Wuustwezel en Heide-Kalmthout.