Aanbod

Infosessies

We plannen elk trimester infosessies. In deze infosessies komen thema’s rondom de zwangerschap en jong moederschap/ouderschap aan bod. Onze eigen experten, maar ook externe sprekers delen hun expertise gedurende deze momenten.

De eerste sessie kan best gevolgd worden tussen de 12 en 24 weken. De tweede sessie kan je volgen tijdens 30-35 weken zwangerschap.

Onze kinesist Hiske legt gedurende de eerste sessie de nadruk op lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap. Ze geeft hierbij nuttige tips om op deze veranderingen in te spelen.

Tijdens de tweede sessie gaat het voornamelijk over de bevalling en de periode na de zwangerschap. Wat kan je van je lichaam verwachten? Wanneer start je best met sporten? Waar moet je na de zwangerschap nog op letten? Tijdens deze momenten is er ook tijd om in dialoog te gaan en vragen te stellen. De sessies gaan door in kleine groepjes zodat je eventuele ervaringen met andere (toekomstige) mama’s kan delen.

Per sessie€ 12
Combinatiesessie met voeding€ 24,50
Combinatietraject met voeding (2 sessies)€ 49

Prenatale kinesitherapie

Tijdens deze één-op-één sessies wordt er gefocust op jouw individuele noden. Hierbij worden de aangereikte thema’s uit de infosessies omgezet in de praktijk. Zo bereiden we het lichaam voor op de huidige en volgende fases van de zwangerschap, de bevalling en ook de postnatale periode. Mocht je klachten ondervinden tijdens de zwangerschap, helpen we je tijdens deze sessies uiteraard ook graag verder.

Kinesitherapiesessie
(op voorschrift met terugbetaling van je ziekenfonds)
€ 29

Postnatale kinesitherapie

Na de bevalling is het heel belangrijk om terug het evenwicht in je lichaam te vinden. In samenspraak met de kinesist kan je naar de opstart werken om terug je ‘normale’ leven na de geboorte van je kindje te werken. Op deze manier kunnen we bepaalde problemen vermijden of oplossen. We geven je advies op maat. Zo zijn er verschillende factoren die van belang kunnen zijn om terug te kunnen genieten van spelen met uw kind, werken, sporten en andere activiteiten.

Kinesitherapiesessie
(op voorschrift met terugbetaling van je ziekenfonds)
€ 29

Groepstraining postnataal

Je lichaam terug laten aanpassen na je bevalling is een grote uitdaging. We proberen hier op een veilige en gezonde manier je lichaam zijn transformatie terug te laten uitvoeren. Hierin benadrukken we alle fases die ons lichaam moet doorlopen. Het gaat hierbij niet over het snel verliezen van gewicht, maar om het lichaam terug in evenwicht krijgen. De groepslessen zijn in kleine groepjes van max. 8 mama’s. Waardoor interactie onderling mogelijk is en begeleiding op maat gegeven kan worden

Lessenreeks 8 lessen€ 80

Babymassage

Je baby laten genieten van de aanraking van mama of papa. Hem of haar kalmeren en tegelijkertijd verzorgen. Je kan dit in groep aangeleerd krijgen, of individuele sessies inplannen bij je thuis of in onze praktijk. Je krijgt ook steeds een boekje mee met nuttige tips en technieken zodat je het thuis kan blijven toepassen.

Groepssessie in de praktijk€ 35
Thuissessie individueel€ 55

Seksuologie

Onze kinesitherapeut Hiske heeft zichzelf ondertussen ook bijgeschoold en is seksuologe. Voor een consult bij haar of extra tips kan je haar altijd contacteren.

Seksualiteit is een complex gegeven bestaande uit lichamelijke, psychologische, relationele, sociale en culturele factoren. Alle factoren kunnen invloed uitoefenen. Ze dragen bij tot seksueel plezier en genot of ze veroorzaken seksuele vragen, zorgen of problemen. Het is niet eenvoudig, maar wel belangrijk, om over seksualiteit te praten. Via deskundige hulp stippelt ze samen een gepast traject uit.

In de praktijk kunnen adolescenten en volwassenen terecht wanneer ze kampen met:

  • Seksuele vragen of zorgen
  • Seksuele disfuncties: seksueel verlangen, opwinding, orgasme
  • Seksuele pijnklachten waaronder dyspareunie en vaginisme
  • Relationele zorgen, klachten of problemen
  • Zorgen rond seksuele oriëntatie
Tarief op aanvraag€ ??

MoveoMama

MoveoMama is een samenwerking vertrokken vanuit Moveo Sano. We gebruiken dan ook voornamelijk hun locaties in Kalmthout, Wuustwezel en Heide-Kalmthout.